Forest Products Information

Korean jujubes 한국산 대추 Korean jujubes 대추는 향·과육·맛이 좋아 웰빙문화 및 건강에 관한 관심 고조로 견과류와 더불어 수요가 지속적으로 증가할 전망이며, 한국산 대추는 향·과육·맛이 좋은 것이 특징이다. 한약재, 차의 원료, 삼계탕, 한과, 약식, 갈비찜, 영양밥 등 다양한 요리 식자재로 활용되고 있어 한국산 청정임산물에 대한 이미지 제고로 건대추 수출이 증가 할 것으로 예상되고 있다.

With the increased interest in health and wellbeing culture, the demand for nuts and jujubes with excellent scent, flesh, and taste is predicted to be continuously increasing. The characteristics of Korean jujubes are excellent scent, flesh, and taste. As they are used not only as raw material of herbal medicine and tea, but also as food ingredient for various food such as Ginseng Chicken Soup, Korean Traditional Sweets, Sweet Rice with Nuts and Jujubes, Braised Short Ribs, and Deluxe Rice, the export of dried jujubes is predicted to be increasing by enhancing the image of Korean clean forest products.

대추의 영양 및 효능 Nutrition & effectiveness of jujubes

대추는 따뜻하고 맛이 달며 독이 없어 속을 편하게 해주고 천식을 완화하는데 도움을 준다. 면역력을 높여주어 기력 회복에 좋은 식품으로 알려져 있으며 이밖에도 대추에는 비타민, 미네랄, 식이섬유, 플라보노이드 등이 함유되어 있어 노화방지와 항암효과가 있는 것으로 알려져 있다.


Jujubes are warm, sweet, atoxic, and helpful for relieving asthma and making the inside feel comfortable. It is known as a food great for regaining vigor by strengthening immunity. Besides them, jujubes also contain vitamins, minerals, dietary fiber, and flavonoid, which is known to be great for anti-aging and anti-cancer effects.

주요 수출국 Major countries for export 일본, 홍콩, 대만, 베트남, 미국, 호주,
Japan, Hong Kong, Taiwan, Vietnam, the United States, Australia